Movit Yellow Flag


PartnersInleiding

Voor de veiligheid van rijders op motorsportaccommodaties wordt gebruik gemaakt van de 'gele vlag marshall'. De belangrijke taak van deze persoon is het waarschuwen van rijders op het moment dat een gevaarlijke situatie dreigt te ontstaan.

Een gevaarlijke situatie betekent meestal dat een collega-deelnemer is gevallen binnen een volgend gedeelte van het circuit en dat de rijders hier rekening mee moeten houden door snelheid te minderen en verre sprongen te vermijden. Met name de landingsgebieden achter hoge springbulten zijn extreem gevaarlijk, omdat een rijder die eenmaal met de motor los is van de grond zijn route niet meer kan aanpassen tot het moment van de landing.

Wat is het probleem?

In de afgelopen jaren zijn op diverse circuits binnen en buiten Nederland ernstige ongevallen gebeurd. Deze ongevallen hadden in veel gevallen voorkomen kunnen worden wanneer gebruik was gemaakt van vlaggenisten om achteropkomende rijders te waarschuwen.

Voor organisatoren is het steeds lastiger om voldoende en geschikte mensen te vinden voor deze belangrijke taak. Bij grotere wedstrijden lukt dat meestal nog wel, zij het met steeds meer moeite en eventueel tegen betaling, maar bij vrije trainingen en clubevenementen zijn geen vlaggenisten beschikbaar of zijn de kosten zo hoog dat de trainingen voor de organisator niet rendabel zijn te maken.

Het gevolg is dat bij vrije trainingen en clubevenementen vaak zonder (voldoende goede) vlaggenisten wordt gereden en er grote risico’s worden genomen op het gebied van veiligheid voor alle rijders. In diverse landen worden maatregelen voorbereid om vlaggenisten bij vrije trainingen verplicht te stellen.

Wat is de oplossing?

Movit Yellow Flag™ is een geautomatiseerd systeem ter vervanging van of aanvulling op de 'gele vlag marshalls' op risicovolle locaties bij motorsportevenementen.

Het systeem werkt op basis van een kleine zender op iedere motor, die volledig automatisch werkt met sensoren die versnelling en zwaartekracht registreren.

Op het moment dat de deelnemer aan een training of wedstrijd komt te vallen worden automatisch lichtsignalen geactiveerd, zodat achteropkomende deelnemers weten dat een collega in de daarop volgende sectie van het circuit is gevallen. Zij kunnen hier rekening mee houden door snelheid te minderen en verre sprongen te vermijden.

Op het moment dat de gevaarlijke situatie voorbij is wordt het lichtsignaal ook weer automatisch uitgeschakeld.

Waar is meer informatie te vinden?

Klik hier voor een demo video, gemaakt door MSV Motodrome Emmen.
Klik hier voor een handleiding voor circuiteigenaren.
Klik hier voor een handleiding voor rijders.

Wanneer is het systeem beschikbaar?

Het systeem is nu beschikbaar voor circuiteigenaren.

Prijsstelling:
- € 699 ex btw per host (ontvanger met lamp op iedere springbult);
- € 99 ex btw per node (zender op de motor, voor de rijder).

Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op!


Terug naar Homepage